Saturday, September 29, 2012

Angin September

September betul-betul menjadi bulan yang sibuk buat Dewangga Sakti. Jika dikira sehingga 30 September, kami membuat persembahan sebanyak lapan(8) kali. Satu jumlah yang besar dibandingkan dengan bulan-bulan yang lain pada tahun ini.
Ada persembahan hari raya,persidangan, sambutan Hari Malaysia, majlis perkahwinan,makan malam korporat,samputan hari lahir Pembesar Negeri dan juga kelmarin dengan Fundamental Freedom Fringe Fest (4F) di Dewan Plenary, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) anjuran Majlis Peguam sempena Konvensyen Undang-Undang Kebangsaan dan diselenggarakan oleh kolektif Frinjan yang banyak menganjurkan siri-siri kemandirian seni dalam pelbagai bentuk.
Kesibukan ini sedikit sebanyak dapat membantu pembentukan kumpulan yang sentiasa bersedia mengharu-birukan pentas dan seperti matlamat kami sejak dulu adalah memainkan muzik kami di apa jua program yang sesuai (tidak terhad kepada majlis tertentu sahaja).
Muzik tradisional perlu disuburkan tidak kira waktu dan majlis.
Hasrat kami hanya ingin bermain serta mengembangkan aliran muzik yang kami suka dan kami berharap semuanya akan terhibur.

No comments: