Sunday, December 05, 2010

Gua bunyi-bunyian

Gua bunyi telah memanggil kami untuk menyambung rakaman dan seterusnya menyelesaikan proses rakaman yang sudah dimulakan sejak April 2009. Ini adalah salah satu daripada perkara tergendala yang kami akan selesaikan di dalam beberapa bulan mendatang ini. Proses kali ini lebih rumit dengan banyak lagu-lagu baru dirakamkan dan proses rakaman kami juga sebenarnya bukan lah terlalu lama memakan ratusan jam tetapi disebabkan kelapangan masa ahli-ahli yang terikat dengan komitmen lain.
Beberapa teman-teman seperti Sinaganaga dan Zan Zaini sudah menanyakan tentang kelewatan proses rakaman ini. Sepatah kata Sinaganaga ," Kau keluar je dengan EP dulu banyak-banyak. Janji ada rilis setiap tahun".
Idea yang bagus, kata kami. Tetapi ami mempunyai misi lain. Setelah keluar dengan EP pada tahun 2008,kami perlu keluar dgn album penuh yang mengandungi sekurang-kurangnya sepuluh lagu. Sesi rakaman kali ini diharapkan berjaya menepati sasaran dan jika mempunyai cukup modal dan masa,kami ingin membuat lebih daripada itu.
Bentuk dan halatuju muzik? Itu kena dengar dahulu.
Album ini satu bentuk perjalanan yang jauh dengan proses untuk menjadikannya lebih 'groovy' ,moden dan sedikit songsang! (ha!ha!) Asas lagu juga di samping irama tradisional yang menjadi teras akan menyaksikan kami mempelbagaikan rentak.
Album ini juga belum bertajuk!

No comments: