Friday, May 29, 2009

Showcase Dewangga Sakti di MASKARA 6 Jun

Tarikh: 6 Jun 2009
Sabtu
8:30malam
Tempat: Rumah Pena, Jalan DBP,KL
Datang beramai-ramai. Masuk percuma!

21 comments:

D'Rimba said...

Di Rumah Pena akhirnya.

wahyun said...

jemput datang inche rimba.
tengku sinaganaga tntu kasi ayapan yg gratis namun bersifat mewah.

LadyTuscany said...

wahyun, ko dah sign ep aku blom? suh mamu portnoy sign sekali kalau dia ada & hv a great show this weekend yeh (or on any other days for that matter)!

bro zul, apa inspirasi u+kamal sabran for space gambus? do u listen to stuff like ost x-files , ghazala and reshmonu? i knw wahyun has the hots for lady gaga. haha

Bob Marley Harum said...

mamu portnoy bilang mau turun ini show..jadi dia buleh tandatangan atas cd.

si ladyTuskan ni anggota pulis ke hape?

LadyTuscany said...

sempatla join maktab pdrm cheras tu sekejap :) how do u do mamu?

wahyun said...

huish...ade otek la kt cni.
gua xnak sign la. nnt silap2 sgnature tu akan difabrikasikan oleh otek tuh. maut2...

LadyTuscany said...

kau jgn nk bagai2 wahyun, semua suku-sakat kesultanan gombak pun wajib sign! kalau tak kena tulah!

Bob Marley Muslim said...

oh ladytuscan..how do u do?
rupanya anda pulis..
tolong jangan cek urine gua.

koman2 pun mungkin jadik pulis masa DPA tu..

tapi xpe.
ada masa nanti bawak gua ronda2 naik kereta peronda pulis yang terbaru.

si pari-pari melayu said...

hahahaha pak abdul tlh dijual namanye oleh rakan2 kesayangan hamba....redho je la...eh wahyun,peminat dh mintak sain tu,sain je la...

LadyTuscany said...

ana bikhoir walhamdulillah.

na'am, ana laisa al-shurtoh.

takkan bob marley muslim pn layan weed??

bob malek said...

laut tanpa gelora tidak sempurna kejadiannya.
begitu juga reggae music tanpa rerumput kering..pasti pincaglah lagu..kaku lah tari.

-petikan kata-kata Pujangga Rasta

tapi gua clean.

wahyun said...

ok la...
ade pulak pari2 melayu...
ok ok ok...
gua sign la CD tuh.

tQ pari2...
bujang lg kan?

D'Rimba said...

Betulkah tarikhnya ini 6 Jun, bukankah 5 Jun majlis Baca Puisi itu jam 8 malam? Baru saja saya hubungi cikgu Shamsudin dapatkan kepastian.

LadyTuscany said...

kepada encik bob; baguihla hg clean. i do appreciate the music, not the lifestyle though. i wonder how they do mandi wajib with those dreadlocks? hmm.. musykilah kabiirah..

kepada encik zul; sudilah jwb soalan saya tu. lagi 1 soklan tambahan, bila boleh pos ek sbb cd tu nak dijadikan hadiah sempena besday seorg ayah, takut2 tak sempat..

Dewangga Sakti said...

D'Rimba,
6 Jun tarikhnya, 5 Jun itu program baca puisi. Ini program Sindiket soljah utk showcase dewangga Sakti

Lady Tuscany,
Maaf lewat balas.
Utk lagu Space Gambus tu byk ideanya dtg drpd Kamal Sabran.Influence dia Portishead,muzik tradisional dan byk lagi. Saya rasa dia pun byk dengar soundtracks.samples gamelan,gendang tu dia terus rakam drpd instrumen asli.
CD kena tunggu ada beberapa orang lagi belum tandatangan terutama en Irwan yg bakal turun hujung minggu ni. Satu sahaja bertandatangan kan?
Kalau Isnin saya poskan kedua-duanya ok? Kalau tak sempat,saya boleh poskan satu CD dahulu(yg tiada tandatangan). ;)

D'Rimba said...

Baik saya akan hadir 6 Jun juga. Saya mahu berbincang sesuatu. Harap sudilah hendaknya melayan kami sekadar marhain ini bukan seperti kalian yang dipuja-puja.

LadyTuscany said...

bro zul: portishead idop lg ke skrg?? nwy, tq atas mklumat. err, mitak maaf atas 'ganggguan' mlm td. it so happened that initial DS sama dgn initial dept sy + i was in a hurry (won't happen again i promise)! pasal cd tu takpala. i'm a green freak and i will not let money/energy/paper be wasted for them to be sent over twice. in short, i can wait. tq :)

D'Rimba said...

Saya sudah lihat............Ada sedikit lagi kekurangan yang amat ketara lenggokan vokal lagu Melayu Asli masih kurang lagi, kedengaran sedikit keras kurang alunan suara. Perlu rujuk lagi kepada mereka yang pakar dalam nyanyian lagu Melayu asli ini bagi martabatkan lagi lagu Melayu asli kita.

Dewangga Sakti said...

Di Rimba,
Terima kasih di atas komen saudara :)

drbubbles said...

Salam,

bila mau 'upload' gambar-gambar showcase ini bang?

LadyTuscany said...

DEAR Dewangga Sakti,
TERIMA KASIH SIGN CD SAYA :)

1. irwan - you are the real mccoy aka mamu!
2. wahyun - let the 'fabrication' begin! hehehe
3. raof - will catch u at danau kota, some day :)
4. norman - sign anda sgt comel!
5. zul - u + ur 'weapon' = rocks!
6. man - jgn sampai pisang berbuah 2x (bersamaan dgn) jgn sampai tali bass putus lagi k bro :p

*catatan berlatarbelakangkan 'runut bunyi' mabok kepayang ;)