Monday, May 11, 2009

Putus tali di pelancaran Kacip

Persembahan berjalan lancar seperti dijadualkan. Asalnya hanya lima org sahaja kerana seorang ahli dijadual ke Eropah atas urusan kerja. Terima kasih kepada selsema babi, perjalanannnya ke Eropah dibatalkan dan beliau dapat bermain bersama kami.
Pipiyapong melancarkan sendiri buku beliau bertajuk 'Kacip' hasil koleksi tulisan beliau di dalam blognya.
Kami dijemput oleh Sindiket Soljah yang khabarnya punya kapal selam mahal untuk bersama-sama memeriahkan pelancaran tersebut. (Oit!Jgn lupa beli buku 'Kacip' kerana cetakan terhad dan tidak diulang cetak!)
Sepuluh minit sebelum persembahan, tali atas bass akustik sudah putus. Atas sifat penafian, Azman cuba menyambung kembali tetapi gagal. Kami yang sudah mendengar bunyi aneh tersebut sudah merasakan tali sudah putus. Begitu juga Sinaganaga. Mereka cuba mencari tali bass selepas itu dan kami ke pentas Annexe untuk membuat sedikit soundcheck.
"Mana yang lain?"tanya Jerome.
"Mereka sedang 'tune' instrumen!",begitu jawab En Lan .
Azman dan Norman tiba tanpa tali bass baru dan bass tali tiga yang putus tali atasnya dimainkan.
Begitulah ceritanya kenapa bass itu talinya putus. Itupun jika ada yang menontonnya perasan. Mana tahu mereka ingat Azman saja-saja memutuskan talinya untuk kelihatan 'trendy'. ha ha


43 comments:

LadyTuscany said...

salam. err.. kalau aku mitak korang sign ep mabok kepayang kena bayar lebih ke? aku tak sempat tunggu nak beli.rush g solat mgrb then terus blah.mak aku dah huru-hara sebab anak dara dia tak balik-balik umah. so mcm mana? boleh aku beli ep yg ada signatures DS members? i hope its not too much to ask. err.. pretty pls??

* yang dah mabok kepayang dengar lagu DS di annexe :p

Dewangga Sakti said...

LadyTuscany,
boleh.No problem.Kena tunggu dptkan sign semua org yg ada di sini.
Lebih lanjut,sila emel kpd dewanggasakti@yahoo.com
jgn lupa kami akan muncul lagi di MASKARA 6 Jun depan di Rumah Pena.

LadyTuscany said...

Hoyeah! Jgn lupa dapatkan autograf semua members utk ep saya tu ya encik :) nnt sy sms/email utk urusan payment.

p/s: abg yg terputus tali gitar ms main kat annexe tu dah repair ke tali gitar dia?? hehe

Dewangga Sakti said...

Rasanya dia dah pergi beli tali bass baru beberapa set. ha ha

Syamsulfaiz said...

Apa daa bole putus. Ini mesti jari tajam ni. Asah jari kat mana? wahaha

D'Rimba said...

Syoknya kalau sayapun pandai main alat muzik dan boleh buat lagu Melayu........

wahyun said...

achtung! tali bass putus....tusss....

Fenrizian said...

hahahah...aku pun tak penah imagine tali bass PALING BESO tu putus.....dah la tune standard ..cheessss.....

nak buang pun tak sempat ..so aku biarkan berjurai seperti juraian air mata aku bila aku tau kedai musik kat CM tu dah tutup (putus harapan nak ganti tali bass tu aritu)....

kot2 la ada yg igt aku kengkononnya 'trendy' la masa tu....hahahahaha.....tak betul tu..!!!!

keadaan memaksa jadi begitu...

Along, tajam pebendeeeeeee.........
aku petik tak pakai jari aritu...aku pakai pisau Rambo..tu yg putus tu...
bunyi lagi mengaummmmmmmmmm!!!!

drbubbles said...

Zoy,

bila next show ni?...asyik miss aje...

LadyTuscany said...

err, adik aku kimsalam kat brader yg semangat waja main rebana sebelah wahyunkua tu. tp klo dia dah kawin aku mitak maap siap2 la kat bini dia bg pihak adik aku yeh

Anonymous said...

Raof Palsu:
waalaikumsalam adik lady tuscany.
saya belum punya bini.

wahyun said...

lady tuscany, adakah adik anda bernama lady gaga yg sedang glamor di masa kini?

LadyTuscany said...

raof palsu: err, rauf tulen mana?adik aku tanya raof tulen dah ada awek kot?? raof tulen tak perasan ke adik aku snap gambar dia? kitorang duduk atas kusi opposite dgn korang tau!

wahyunkua: adik aku takde kenemengene dgn ladygaga. tapi beliau ada kenemengene dgn zizkinrock dan sdg bljr kibod di yamaha. bdway, kenapa nama ko wayhunkua? aku nak kim "assalamualaikum" kat ko la sbb kita satu alma mater. eheh

Abdul Raof said...

waalaikum salam,Lady Tuscany & adindanya...
rasa macam ada org snap gambar masa perform haritu...tapi tak ingat aar siapa dia..
mungkin jumpa di kemudian hari, kita boleh berkenal kenalan & mengeratkan silaturrahim.;)

LadyTuscany said...

Abdul Raof: Terima kasih Abg Raof yg tulen :) Zizkin balik rumah nnt saya bgtau dia ya. Insya Allah kalau kami rs dah letih jadi stalker maka kami akan bersemuka dan membuat perhitungan dgn Abg Raof dan rakan2 DS sekalian, kikiki... (gurau je, kitorang ni pemalu ah. nama pun stalker, haha)

Raof Palsu: Ayat ko rhyme la. cuba ko baca balik. are u into poetry? i know i am :)

wahyun said...

buat cik lady;
nama wah yun kua t'lah diberi pada ketika saya menyertai kesultanan ini. ade siap yg keliru, apabila sorang pegawai uia tanya pada zoy, "ada ka mmber grup hang ni budak cina?"...haha.

satu alma mater? yeke? skolah pn same gak ke?

LadyTuscany said...

err, aku tak sempat buat penyelidikan lg tang skola tu. ko skola kat mn wahyun?? (aku dok trigt nama kwn aku "wahyuni", manis sgh nama itu kn? hehe). aku masa kecik-kecik skola abim kg pdn, ms besar sket skola kat 4 sek ren yg berlainan termasuk temple junior school (serius) pastu bila besar pjg skola kat 3 sek men termasuk sabkl. apapun aku ni senior ko la wahyun. ko alumni iium thn 07/08 ek?

wahyun said...

saya satu skola ngan lady gaga mase kat wyoming dulu. bapak lady gaga hanyalah seorang gembala rusa di blkg umah scara kecil2an. tp mase masuk junior high dulu dgr citer bpk die ternak golden hampshire (ayam besar gabak tuh) plak. (serious, ni bukan serious pnya)

(hahaha!!!)

xdela. dulu skola kat kajang. maahad hamidiah.alumni uia, kelas 08/09. bererti hanya alma mater di peringkat U shj. SAB? skola anak ba**? hahahaha!!!!!
(kami pernah gelar bdak2 skola tu dlu...hehehe, jgn marah)

LadyTuscany said...

ooo..pasai tula hg angau kat ladygaga no?? nwy, sungguh busuk komen anda wahai wahyunkua. takpela aku tanak tau apa gelaran budak maahad kat skola aku (ee.. berdosa buat main2 nama orang. Aminuddin Baki tu tokoh negara tau!).tapi kan wahyunkua, klo ko cina pun ada geng gak kn. err, norman soo tu bkn cina ke?

Anonymous said...

raof palsu:
orang penang semua got ryhme.
contoh:
hang jangan dok loklak.. nanti hang sampai komtaq kepala hang aku putaq.

bidubidubidaaa...
bidubidubidaa..

LadyTuscany said...

cam tau ja sapa raof palsu ni. raof palsu ni pandai main akordian ka??
mmm.. i've got a question. where do u guys hang out? <- soklan drp seorg stalker yg lsg tak cover, hahahaha

cohong gym said...

Korang kena pakai bass Along jugak la. Tali bass dia power. Titanium tu beb. Gigit pun tak putus

Fenrizian said...

Cohong,

Ko silap....
titanium apa....
tu tali yg dipintal tu..
original material dia adalah bulu dada sendiri...
asalnye dia nak buat tali kasut Dr. Martin dia pasal lepas dia pintal2, dapat panjang gile. Dah tu plak, mmg kaler mix (hitam + kunig/oren..pasal ada bulu yg ala2 beruban oren)...

last2 dia tak jadi..sebab dia tak sanggup tgk maruah bulu dada dia hanya letak di kaki...kira dia malu la..

so last2 dia buat tali bass la...

ada byk lagi yg dia pintal...
tali ikat sauh kapal minyak MISC pun ada dia buat....minggu lepas baru siap..

Anonymous said...

masih palsu:
lady tuskan,
wahyun hang out kat teratak dangdut.
raof kat mojo.
norman kat belakang mahkamah (port bohsia awal 90an)

Abdul Raof said...

mojo?...tu mcm barang Austin Power.haha.gerai sup ekor danau kota mmg terbaik!

wahyun said...

cik lady,
tu gelaran bukan sy yg kasi...ini kisah lame dulu...SAB skolah bebudak otak cair...budak2 pandai...seswai ngan nama skola - Aminuddin Baki, anak melayu yg mendahului zamannya. norman soo? tu kne tanya yg empunya diri, hehe...maaf atas komen yg teruk, peace!

encik palsu,
teratak dangdut dah x ujud lg. skrg ni kita lepak di heritage row...lebih ranggi dan hangat...
nak join?

tali bass putus...tusssss...bass 3 line merupakan trade mark baru buat ayahanda2 dan kekanda2 masa kini...yesssss!!!

LadyTuscany said...

hmm.. "mr phoney" here seems to knw so much abt ds. siapa agaknya gerangan tuan?
nampaknya tempat hangout korang semua "berkelas2". kita yg marhaen ni lepak kat "pasar serangga" je. encik raof, betul ke ada "pasar serangga" yg lebih hebat dari amcorp kat danau kota? ingat nak pergi jenguklah :)
p/s: wahyunkua sila belajar rajin2, biar lebih ke hadapan dari tuan aminuddin baki!

fairuz said...

huahuahua mmg dh pasan dh tali bass abg man tu ptus..siap jmp tgh jln brtnyakn ke mane die nk pegi ngn si normen tu....langsung trbocor rahsia abg man....huhuhu tapi bunyi gitar tu masih lg sdp d dgr...pd pndpt sy la...

fairuz said...

wah abg wahyun sudah ade peminat baru....

Anonymous said...

wahyun palsu; hehe...i pun minat gak la kat fairuz ni...auw!

DSfairy said...

erm...wahyunkua tulen,bley x nk hang out same2?cmbest jek hangout ngn tetuan wahyunkua,norman dan juge abg y men akordian tuh...

mamu tanjung said...

padia hangpa dok hangout2 jangan loklak aih!!
hangout kedai mamu nasik kandaq line clear pun dah cukup cool

LadyTuscany said...

* ketawa terbahak-bahak, sikit ja lagi nak guling atas lantai!! hang nih mamu.. awat hang dah tak meniaga kat komtaq ka la ni? :D

Mamu Ghoplah said...

padia tak meniaga kat komtaq lagi plak..
bisnes mamu sehat ja malah bertambah maju habaq hang aihhh..

lady tuskan ni orang melayu ka anak mami?

LadyTuscany said...

amboi layan anak mami ja ka?? cek orang Baja yang membesar di Cheetham Hill :D Padia specialty mamu tu, habaq mai skit! hihi

mamu pala dungga said...

hang jangan taktau..
mamu punya banyak spesialty..antaranya buleh tebar roti canai tanpa bayang juga menarik teh secara berguling.

oh orang Banjar ka?
kulaan ni.
weskuku keket!

LadyTuscany said...

alamak, jgnla ckp Banjar hatta Jawa dgn cek. dak ghetii aihh.. mamu, show DS kat matrik UIA tu mamu pi ka? kotla jd tukang bancuh teh tarik gingganggulingulingulingwatcha kat depa, hihi! aih, takcila zmn cek dulu kemain haramain hiburan2 ni.camna DS bulih telepaih nih?? nwy, mamu, jum pekena kari kepala ikan pen seri mutiara!

wahyun said...

mamu! sup kambing ada?

Mamu Portnoy said...

tuskan tuskan,
biar ke mana kita kembara.. bahasa banjar jangan dilupa.
kalu mau ngomong jowo buleh rujuk pada wahyun yang iso ngomong jowo orak-arek aih.

kari pala ikan buleh2..
cuma ajaran yahudi tak menggalakkan makan pala ikan.
pasai tu Ben Stiller genius!

LadyTuscany said...

Kita makan kari dan isi ikan je la. Jgn makan kepalanya. Err, bisa kan? Wahyun tu Jawa eh? Muka dia memang ada rupa. Encik Irwan, saya bukan sengaja taknak blajar, habis kat rumah tak diajar so kitorg adik-badik pun tak reti la cakap bahasa serumpun tu. Anyway, I admit that its my bad

Mamu Portnoy said...

eh sapa plak irwan ni..
mamu is mamu portnoy from Sungai Pinang.

LadyTuscany said...

oops, my bad!
so mamu is not irwan but u r related to irwan, kan? sorry ye. lainkali bolehla pelbagaikan lg nama2 samaran tu

wahyun said...

mamu portnoy gelak mau lebih dalam poster dress code...yessSSSS!