Thursday, February 11, 2010

Hanyut dan Diselamatkan Almayer

Dua hari lepas kami dijemput membuat persembahan di pelancaran filem Hanyut arahan U-Wei Hj Shaari di Restoran Bora Ombak,Ampang. Ogos tahun lepas kami turut dijemput membuat persembahan. Ketika itu pelancaran awal memperkenalkan penaja dan kami juga diminta mengiringi penyanyi lagu rakyat Pahang yang terkenal ,Roslan Madun yang menyampaikan dua lagu. (Baca catatan persembahan tersebut di sini )
Pelancaran kali ini bertujuan memperkenalkan barisan pelakon filem ini yang akan memulakan penggambaran di Kuala Lipis pada bulan April ini dan dijangka mengambil masa selama dua bulan atau lebih. Lebih menarik,lokasi penggambaran filem ini diadakan di kampung salah seorang anggota DS dan set akan dibina di sana. (Ahli yang mana? Ahli yang penampilannya paling hanyut setakat ini!)
Filem terbaru U-Wei ini diadaptasi daripada novel Joseph Conrad bertajuk Almayer's Folly dan ditulis pada kurun ke-19 berlatarbelakangkan Borneo. Asalnya diberi tajuk Kelemahan Almayer dan akhirnya Hanyut dipilih sebagai tajuk filem (Pilihan tajuk yang amat tepat dengan isi cerita novel).
Ini juga persembahan pembukaan DS pada tahun ini.
Nota: Maaf tiada gambar! Kami menunggu gambar daripada jurufoto hip, Jo Ghazali ! hahaha


1 comment:

wahyun said...

ahli tertinggal ada.
ahli hanyut pun ada?

p/s - ermm....errr...manager hanyut, ada??? HAHAHAHAHAHAHA!