Sunday, February 27, 2011

Readings from Readings


Cerita lanjut tentang Resonant Rhythm (kolaborasi bersama Apple Hill) akan diceritakan nanti.
Buat sementara, kami akan bercerita tentang persembahan di pelancaran buku Readings from Readings ,sebuah antologi tulisan ramai penulis yang diselenggara oleh Sharon Bakar dan Bernice Chauly. Lebih lanjut tentang buku tersebut boleh dibaca di blog Sharon.
Kami pernah bermain di program Readings kelolaan Sharon pada tahun 2008 ,ketika kami baru sahaja mengeluarkan CD pertama kami iaitu Mabok Kepayang. Perkenalan dengan Sharon Bakar pula ketika kami mengadakan persembahan di PDDP sempena pesta buku pada tahun yang sama (program naungan Raja Ahmad daripada RA Fine Arts).
Bercerita berkenaan program malam tadi (Jumaat, 25 Feb 2011),itu adalah penampilan pertama kami di Black Box,MAP, Solaris Dutamas. Kami bermain tiga lagu di pembukaan majlis. Kemudian diikuti dengan pembacaan karya oleh penulis-penulis yang terlibat di dalam buku tersebut. The Panda Head Curry juga menyerikan majlis dengan lagu-lagu mereka.
Penghujung acara ketika jam sudah menghampiri 12 tengah malam, kami menutup acara dengan memainkan dua lagi lagu .Lagu pertama hanya improvisasi yang rasanya menjangkau sepuluh minit(kami harap ada yang merakam improvisasi ini kerana semuanya adalah spontan) dan diakhiri dengan lagu Joget Johor Sport Club.
Seperkara lagi,sesuatu yang jarang berlaku bila kami hanya muncul bertiga malam tadi disebabkan tiga ahli lagi terikat dengan komitmen lain.
Tahniah kepada Sharon Bakar, Bernice Chauly dan penulis-penulis yang terlibat di dalam buku ini.

No comments: