Monday, March 02, 2009

Pelakon tambahan di Kuang

Ahli-ahli kumpulan menjalani penggambaran sebagai pemuzik tradisional di Kuang. Pelakon tambahan(extra) tanpa dialog (kecuali Abdul Raof) untuk sebuah drama terbitan Double Vision. Hero cerita ini adalah Esma Daniel, idola Irwan.
Empat ahli berjaya hadir.Dua lagi ahli menderhaka dan dihukum kerja berat membersihkan makmal.
Laporan lanjut selepas ini.



14 comments:

guru besar haneem kaydeen said...

eh eh..itu kerusi brutal work raja shahriman kan? koleksi siapa?

kamal sabran said...

alamak, super star da :)

Mental Phobia said...

apajadahnya irwan afendi ayam serama itu bergambar ngan esma danial....mungkin kamoo sudah mula meminati pelakon pelakon melayu yang berbulu di dada

Dewangga Sakti said...

Kak Haneem,
Kata production punya orang,pemilik rumah yg amat artistik ini adalah pemilik Galeri Pelita Hati. Dah tentu adik beradik Raja Shariman juga. What a small world! ha ha
Dan rumah ini hanyalah rumah persinggahan yg digunakan utk family gathering sahaja.Yang tinggal di rumah ini adalah seorang maid(Indonesia) dan seorang tukang kebun (Pakistan).Banyak ruang taman di belakang.Shot kami hanya kat dalam sahaja belajar muzik.Tapi tak tahu lah dia ada shoot sekitar rumah atau tidak.
Mula-mula tension,bila sampai rumah ini terus enjoy!

Kamal,
ha ha.Pelakon tambahan belasahan shj.Mahu keluar 10-20 saat saja nanti

Mental Phobia,
Irwan menggunakan skill komunikasi yg dipelajari ketika di kampus.

cohong gym said...

Wah sudah jadi pelakon la pulak. bila pulak mau ke hollywood?

wahyun said...

sembah derhaka patik hulurkan....

ampun tuanku

Syamsulfaiz said...

WOW kerusi yang Norman duduk itu sungguh berkarekter. Ambik gambar untuk cover Cryptic Malediction, ganas tuh.

Rumah kayu tu, rumah yg sama ke?

Senyuman Irwan sudah sama seperti senyuman Isma Daniel. Bilakah mereka akan digandingkan dalam satu filem?

ID rumah tu sungguh cantik.

Apa tajuk cerita ni?

Dewangga Sakti said...

Cohong,
Along je boleh ke sana.ha ha.Pelakon slumdog millionaires tu asalnya dia yg dpt tapi sbb dia nak ek dubai

Wah,
Dalam undang-undang tubuh kesultanan yg baru,adalah sah menderhaka jika dpt bayar pampasan.

Syams,
-Raja Shariman punya hasil seni banyak guna besi.Ini salah satu drpdnya.Dia kira boleh digelar pandai besi.Kita kan pernah berbual dgn dia masa perform di pelita hati tahun 2007 utk perasmian pameran Amir Zainorin.
-Rumah yg sama ,ID yg artistik
-Itu kena tanya produser kalau ada yg berminat
-Tajuknya kalau tidak silap Melodi terindah (.....) ada dlm kurungan apatah aku lupa.

mutakalim said...

wah... cukup menarik..

Anonymous said...

hoi Mentalphobia!
cilakak lu menyamakan gua dengan pendikir terkenal Fendi Aye Seramo!

Along..
lepas shhot haritu director sudah tertarik sama karakter gua yang angkuh dan samseng..jadi lepas ni mungkin dapat offer filem yang ada scene gaduh dengan Cico Harahap!

MAN IBLIS said...

gambar 4 dari atas..
" Belayar ke pulau jaoh"
hahaha..2 yg muncung raob
dan aku mcam 2 ..hahaha!!!

iceburn said...

worgh?
ku kirai selendang malam, biar dibuka bidai... gila angker kerusi tu..
man... ko elok dok kat tempat2 penyeksaan macam tu, ko milik karekter...

Anonymous said...

adakah antologi "kerusi" bagi kompenen sastera tingkatan 5 ade kene mengena ngan kerusi ganas nih?

Esma Daniel said...

Terima kasih saya ucapkan Kepada ahli-ahli Dewangga Sakti diatas kesudian awak semua untuk menjayakan drama bersiri "Melodi Terindah". Sekalung tahniah juga saya ucapkan buat Dewangga sakti diatas usaha memertabatkan musik melayu asli.
Semoga Dewangga Sakti terus maju jaya.

Esma daniel:)