Sunday, February 15, 2009

Kolaborasi Zulkifli / Kamal Sabran

Penat berbual di facebook, Kamal Sabran meminta Zulkifli menghantar beberapa track gambus untuk beliau masukkan segala bunyi-bunyian daripada synth beliau. Yang menariknya, mereka tidak pernah bersua muka.
Maka terhasil lah kolaborasi ini. Sila baca di sini dan mendengar projek muzik karya mereka di sini
Ada tiga lagu yang telah mereka kerjakan(cari kamal/zul -oud project 1,2 & 3).Mungkin ada lagi yang akan tercipta selepas ini selepas mereka bersua muka dan berbincang?

6 comments:

an-nidxam said...

facebook? internet memungkinkan segala. kita orang dulu pun pernah belajar zapin dr internet. huhu~

Syamsulfaiz said...

Memang sempoi. Camni boleh jugak la aku hantar bass line pakai internet. Tapi laptop tak beli lagi.

kamal sabran said...

yeah rawk bro :)

lanterajiwa said...

HIMPUNAN GABUNGAN PENDIDIK & NGO - ESOK

Tarikh : 17 Februari 2009 (Selasa)

Masa : 9.00 pagi

Tempat : Berkumpul di pintu masuk Parlimen

Agenda : Penyerahan Memorandum kepada ahli Parlimen untuk membantah Pengajaran dan Pembelajaran Sains & Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI). Keterangan lanjut terdapat di blog Gerakan Mansuh PPSMI (GMP).

Semua dijemput hadir beramai-ramai.....

http://gerakanmansuhkanppsmi.blogspot.com/2009/02/ayuh-berhimpun-di-parlimen.html

Abang Ben said...

best... nak join jadi vokalis/lyricist boleh ke?

Dewangga Sakti said...

Nizam,
Internet dunia tanpa sempadan.Skrg masih aktif lagi?

Syam,
beli laptop,install software dan bereksperimen.Kau hantar programmed bass line dari Dubai.

Kamal,
Yeah! Rock! Nanti kita jumpa!

Lanterajiwa,
Moga mereka berjaya. Satu polisi yang dangkal oleh bekas PM

Abg Ben,
ha ha boleh diuruskan. Tanya mastermind ,Kamal di Ipoh.Lagu yg sudah sedia ada pun boleh hantar dkt dia dan dimasukkan pelbagai bunyian lain. :)